Контакты 244851268 Телефон 8(067)6446674
Логин: Пароль: Код проверки: captcha >>Забыли пароль?

Поиск

>>Расширенный

Категории

Новости

Вы здесь: Начало > Новости

Преземи или прочитајте книги Елена Романова (fb2)

Подреди според: Подреди според:   i   Го предадов мојот сопруг и беше испратен во вистинска дивина - далечна англиска област - и намера да тивко чекаат неколку агонични месеци на егзил

i

Го предадов мојот сопруг и беше испратен во вистинска дивина - далечна англиска област - и намера да тивко чекаат неколку агонични месеци на егзил. Но, за жал, бев подготвен не само да се кандидирам за шампион на моралот, еден вид господин Остин, кој плашел страв за сите зли жени во Велика Британија, туку и да се вклучи во провинциски интриги, речиси да стане жртва на убиец ... И сето тоа за едно нешто - да ја најдам љубовта никогаш не верува.

i

Проблеми со висок или низок притисок може да се појават за секој од нас! Советите од оваа книга ќе ви помогнат еднаш и за сите да заборавите на подмолната болест! Како да се нормализира притисокот? Како да се спречи транзицијата на низок притисок на високо ниво? Како да се ослободам од хипертензија и да не пијам апчиња целиот мој живот? Книгата одговара на сите овие прашања! - Главните причини за постојан пораст на крвниот притисок - Ефективни и безбедни методи на лекување - Фактори на ризик и превенција - Докажано ...

i

Не е важно да се биде триесеттата втора на листата на кандидати за раката и срцето на принцот. Сезонски сватовник, интриги, традиционални тимови - смешно. Но обидот на принцот, затворот и страста на најопасниот човек во светот - ова воопшто не е она што го очекував од патувањето до царството Хегеј. Да бидам во дебела интрига и да станам изговор за крвава војна за престолот - нешто друго е забава, ви велам.

i

Пептичниот улкус е едно од најчестите болести. До неодамна, главниот проблем во нејзиниот третман се сметаше за невозможноста за контрола на рецидивите. Но, сега ситуацијата е променета. Благодарение на современите истражувања, се појавија нови методи кои му овозможуваат на пациентот да се справи со болеста со најмало губење на здравјето. За она што се, оваа книга ќе покаже.

i

Оваа приказна, опишувајќи ги авантурите на двајцата браќа Ник и Ерик Отфридсон, е вториот дел од Никската трилогија - чувари на водотеците кои водат до волшебниот свет. Настани што се одвиваат за време на Втората светска војна

i

Што е анорексија? Дали е толку страшно и ужасно, како што се опишуваат лекарите? Или во секое време можете да ја запрат оваа зависник исхрана и да се вратите во нормален начин на живот, но без никакви траги од маснотии на телото, без испакнати стомаци, двојни брадата, дебели бедра? Каде е линијата помеѓу желбата на девојката и менталното растројство, што доведува до фатална исцрпеност, а во некои случаи дури и смрт? Кои се тие, модерни приврзаници на нездрава слабост, жртви на средствата за јавно информирање или само ...

Како да се нормализира притисокот?
Како да се спречи транзицијата на низок притисок на високо ниво?
Како да се ослободам од хипертензија и да не пијам апчиња целиот мој живот?
Дали е толку страшно и ужасно, како што се опишуваат лекарите?
Каде е линијата помеѓу желбата на девојката и менталното растројство, што доведува до фатална исцрпеност, а во некои случаи дури и смрт?